Bolji lan (lat. Camelina sativa) koristi se kao uljno sjemenje u Europi već nekoliko tisuća godina. Krajem 80-tih privukla je pozornost znanstvenika kao čudesna uljarica, a kasnije u SAD-u i nekim europskim zemljama prepoznaju je kao biljku budućnosti. Raste s običnim lanom pa je neki nazivaju „divljim“ ili „lažnim“ lanom.
Camelina sadrži gotovo isto toliko Omega-3 masnih kiselina kao i obični lan, ali je mnogo stabilnija od njega i boljeg je okusa. Zato se naziva “bolji lan“.
Ulje boljeg lana dobiva se hladnim prešanjem na 28°C. Glavna odlika ovog ulja je što puno teže oksidira (užegne) zbog iznimno visokog udjela tokoferola, organiski vezanog vitamina E, od ulja običnog lana. Sjeme Cameline daje ulje zlatne boje.
Navedeni podaci su informativnog karaktera i ne služe u svrhu dijagnosticiranja i liječenja. Čuvati na hladnom i tamnom mjestu.